Dag van de directeurDag van de directeur 31/1/2022 – intervisie-actie

Schoolleider, je doet ertoe!

Wat jij doet en hoe je het doet (of niet doet) heeft effect op je leerkrachten of docenten, op je ondersteunende medewerkers en finaal ook op de leerlingen of studenten van jouw school. Dat bewijst empirisch onderzoek.

En als je je rol als schoolleider opneemt in samenwerking met hen en ook in cocreatie mét leerlingen, studenten, ouders en omgeving, dan maximaliseer je die impact.

Verder ben jij vaak het aanspreekpunt: vragen, klachten, kritische bedenkingen, ideeën en mogelijkheden komen bij jou terecht, via de formele kanalen die jullie organiseren en de informele momenten waarop je beschikbaar bent. Je luistert actief, neemt het mee en/of kaatst de bal terug en stelt bijkomende vragen, motiveert de andere om hierin verder te onderzoeken en zelfs te ondernemen. Dit doe je zowel één-op-één als in de vele vergaderingen.

En waar kan jij terecht?

… om in alle vertrouwen vragen, ambities en onzekerheden te bespreken? Niet gewoon om het eens te vertellen, maar vooral om hierin diepgaand bevraagd te worden en zelf verder te leren en te ontwikkelen als mens en als leider.

Naar hoe jij hierin staat, wat je wilt bereiken en waar je tegenaan loopt? Hoe je – in deze zoveelste uitdaging – op een positieve manier invloed kan uitoefenen?

Intervisietraject voor directeurs

Wij bieden je op deze ‘Dag van de directeur’ en de komende dagen de kans om je aan te melden voor een gratis online intervisie-traject, waarin je samen met maximum zeven andere schoolleiders leert over jezelf en over hoe je jouw impact kan vergroten, onder begeleiding van een professionele coach en procesbegeleider van Schoolmakers.
Zo bieden we drie trajecten aan. Dus voor in totaal 24 directeurs.

In een intervisietraject

  • versterk je je know how voor het aanpakken van concrete uitdagingen,
  • leer je jezelf en jouw impact gerichter in te zetten,
  • train je je coachende vaardigheden (doordat je in groep het reflectieproces aangaat),
  • ervaar je de kracht van intervisie als leervorm in een lerende organisatie,
  • zie je dat ook online aan verbinding kan gewerkt worden.

Het intervisietraject bestaat uit 3 online sessies van 2,5 uur. Je kan je als directeur aanmelden voor één van de drie trajecten.

Online intervisie

Ja, wij kiezen nu voluit voor de online vorm van intervisie.

Omdat we niet willen wachten met samen leren totdat corona het toelaat én omdat we geloven dat je ook in online intervisie tot diepe reflectie en sterk samen leren kan komen.

De trajecten worden begeleid door deze collega’s

Maak kans om deel uit te maken van één van de drie gratis intervisie-trajecten

Via dit online formulier meld je je aan voor één van de drie gratis intervisie-trajecten, die op de onderstaande momenten plaatsvinden.

  • trajectreeks 1: 11/03 – 6/05 – 14/06 telkens van 9.30 – 12.00u
  • traject reeks 2: 28/3 – 9/05 – 6/06 telkens van 13.00 – 15.30u
  • trajectreeks 3: 10/3 – 28/4 – 16/6 telkens van 16.30 tot 19.00

We werken met groepen van maximum 8 deelnemers. Je kan je aanmelden tot 10 februari. Daarna stellen we de groepen samen, met heterogeniteit als belangrijkste criterium.