Basistraject Effectief Schoolleiderschap

Ik vond het Basistraject ‘Effectief Schoolleiderschap’ een zeer relevant middel in het streven naar kwaliteit. De online 360° feedback bevraging is een schitterende manier om zelf het voorbeeld te geven bij het creëren van een feedbackcultuur op je school.
Kurt Gommers,
algemeen directeur ZAVO secundair onderwijs

Omschrijving van het aanbod

Effectief Schoolleiderschap betekent dat de onderwijsambities van je school gerealiseerd geraken, dat je het leerklimaat op je school cultiveert en dat je de organisatiekwaliteit permanent versterkt.

Met het Basistraject ‘Effectief Schoolleiderschap’ engageer je jouw schoolteam om bij te dragen tot jouw ontwikkeling als schoolleider.

Doelgroep

Je vormt met maximum vijftien andere schoolleiders een leergroep. We verwelkomen directeurs en adjunct-directeurs, die zich willen ontwikkelen tot excellente schoolleiders.

Je engageert je om deel te nemen aan twee online interactieve workshops. Tussentijds betrek je leraren en andere collega’s in jouw ontwikkeling. Dat doe je door hen uit te nodigen om de online 360°-feedback bevraging ‘Effectief Schoolleiderschap’ in te vullen.

Doelen

Aan het eind van het Basistraject ‘Effectief Schoolleiderschap’

  • beschik je over een een omvattende kijk op schoolleiderschap;
  • heb je leraren en andere collega’s betrokken om jouw persoonlijke ontwikkelpunten als schoolleider op een subjectief-objectieve manier op het spoor te komen;
  • beschik je over ontwikkelpunten waarmee je de komende semesters aan de slag wil gaan en over een plan van aanpak om die ontwikkelpunten te realiseren.

Werkwijze

Deelnemen aan het basistraject ‘Effectief Schoolleiderschap’ betekent dat je je mag verwachten aan twee interactieve workshops. En, dat je leraren en andere collega’s gaat betrekken bij jouw ontwikkeling als schoolleider. Dat gebeurt via een online 360° feedback bevraging. Op basis van de respons op die bevraging stelt Schoolmakers een omvattend 360° feedback verslag op. Via een analyse van de verkregen feedback groeit je bewustzijn over de ontwikkelpunten voor jouw leiderschap. Op het einde van het traject ontwerp je voor jezelf een actieplan dat rekening houdt met de noden van je school. Met dat actieplan kan je onmiddellijk aan de slag.

Door wie?

Het Basistraject ‘Effectief Schoolleiderschap’ wordt steeds begeleid door een ervaren begeleider van Schoolmakers. Concreet gaat het om Yves Larock, Anne De Smet en Caroline Robert. Hun referenties vind je op de teampagina van onze website.

Praktisch

WANNEER EN WAAR
Bij een Basistraject ‘Effectief Schoolleiderschap in jouw school of jouw scholengroep/gemeenschap gaan we in gesprek over de geschikte periode, de concrete datums en de plaats van de interactieve workshops.

In ons open aanbod kun je individueel deelnemen aan een Basistraject ‘Effectief Schoolleiderschap’. De volgende editie/edities van het basistraject staat/staan dit schooljaar op de planning:

locatie datums uren
online 20/04/2022 + 18/05/2022 13.15u – 16.15u

JOUW INVESTERING
De bijdrage voor je deelname in open aanbod aan een online editie bedraagt 175 euro (excl. BTW) , voor de twee interactieve workshops, het inrichten van de online 360° feedback bevraging ‘Effectief Schoolleiderschap’ en het ontvangen van jouw 360°-feedback verslag. Voor de offline edities, die we voorlopig niet plannen, bedraagt de investering 230 euro (excl. BTW).

Voor een basistraject in jouw school of jouw scholengroep/gemeenschap is de investering afhankelijk van het aantal schoolleiders dat je in het basistraject betrekt.

INSCHRIJVEN
Inschrijven voor een van de edities in open aanbod doe je via het inschrijfformulier.

MEER INFO
Wil je meer info over dit programma, of een programma ‘Effectief Schoolleiderschap’ op maat van je school of scholengengroep/gemeenschap?
Contacteer Yves Larock (yves@schoolmakers.be).

Link naar relevante blogs en meer info

Deel: